• Klímás kérdése van? Telepítést is szeretne?
  • Hívjon minket!+36 30 26 05 756
  • Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00 Szombat - Vasárnap: zárva

Wolf kazán szerviz, Wolf kazán szerelő

Wolf kazán szervizkönyvek
Wolf kazán hibakódok

Wolf gázkazán alkatrészek

Wolf márkaszerviz

+36 (30) 260 57 56

Összegyűjtöttem Önöknek a Wolf kazánok fűtés tipikus hibáit, hogy könnyedén tájékozódhasson egy helyen ezekről, illetve a hibák megelőzéséről, javításáról egyaránt. Fontos megemlíteni,hogy a mai modern Wolf kondenzációs kazánok karbantartás igényesek. Ez a gyakorlatban azt jelenti,hogy minden évben érdemes (KÖTELEZŐ) lenne a Wolf kazánokat karbantartani. A karbantartás alkalmával a Wolf kazán tűztér része meg van nyitva és az abban keletkezett kondenzátum maradék az égőtérből mechanikusan el van távolítva. A Wolf kondenzációs kazánok működésük alatt sok kondenzvízet termelnek mely egy kondenzátum szifonon keresztül csatlakozik az otthoni szennyvíz rendszerhez. A karbantartás alkalmával ez a kondenzátum szifon is ki lesz takarítva. A mai modern Wolf kazánok egy úgynevezett ionizációs elektródán keresztül érzékelik a létrejövő égés paramétereit. Fontos ennek az alkatrésznek a tisztítása illetve előírt időközönkénti cseréje. A tűztér gáztömörségét tömítettségét is ellenőrizni kell a karbantartások alkalmával. Az egyik legfontossabb talán az égéstermék elvezető tömörségvizsgálata, melyet tüzeléstechnikai mérőmüszerrel tudunk csak elvégezni. Amennyiben a CO2 -koncentráció nem éri el a 0,2 %-ot vagy az O2 -koncentráció meghaladja a 20,6 % értéket, akkor az égéstermék elvezető gáztömörnek tekinthető. Minden esetben ellenőrizni kell a megfelelő biztonsági reteszek és kioldók védelmi eszközök működőképességét. A membrános tágulási tartály és a rendszer nyomásának ellenőrzése Fontos tudnivaló! A membrános tágulási tartályt hideg rendszer mellett ellenőrizze. 1. Ürítse le annyira a rendszert, ill. zárja el a membrános tágulási tartály takarósapkás szelepét, és csökkentse a nyomást úgy, hogy a nyomásmérő „0”-t mutasson. 2. Ha a membrános tágulási tartály előnyomása alacsonyabb, mint a rendszer statikus nyomása: Töltsön után annyi nitrogént, hogy az előnyomás 0,1– 0,2 bar-ral (10–20 kPa) magasabb legyen a statikus nyomásnál. 3. Töltsön után annyi vizet, hogy a kihűlt rendszer töltőnyomása 0,1–0,2 bar-ral (10–20 kPa) meghaladja a membrános tágulási tartály előnyomását. Max. üzemi nyomás: 4 bar (0,4 MPa) Az elektromos csatlakozások rögzítésének ellenőrzése A gázvezető alkatrészek tömörségének ellenőrzése üzemi nyomásnál Az égéstermék összetétel ellenőrzése Az elektronikus égésszabályozó automatikusan optimális égési minőséget biztosít. Első üzembe helyezéskor/karbantartáskor csak a tüzelési értékek ellenőrzésére van szükség. Ehhez mérje meg a CO-, a CO2 - vagy az O2 -kibocsátást.  Fontos tudnivaló! Üzemzavarok és károk elkerülése érdekében üzemeltesse a készüléket terheletlen égést tápláló levegővel. CO-kibocsátás ■ A CO-kibocsátásnak minden gázfajta esetében 1000 ppm alatt kell lennie. CO2 vagy O2 -kibocsátás ■ A CO2 -kibocsátásnak alsó és felső teljesítmény esetén a következő tartományokban kell lennie: – H és S földgáz esetén 7,5–9,5% – Propán esetén 8,8–11,1% ■ Az O2 -tartalomnak minden gázfajta esetén 4,0–7,6% közötti tartományban kell lennie.

Wolf Nuvola Platinum+ használati útmutató, szervizkönyv, hibakódok

Wolf Prime hibakódok

Wolf Luna Duo-Tec E használati útmutató, szervizkönyv, hibakódok

Wolf Nuvola 3 Comfort szervizkönyv, hibakódok

Wolf  használati útmutató, szervizkönyv, hibakódok

Wolf  használati útmutató, szervizkönyv, hibakódok

Wolf  használati útmutató, szervizkönyv, hibakódok

Wolf  használati útmutató, szervizkönyv, hibakódok

 

Wolf márkaszervíz
Wolf szervíz lista
Wolf kazán karbantartás
Wolf kondenzációs kombi kazán
Wolf gázkazán hibakód
Wolf kazán hibakódok
Wolf kondenzációs kazán beüzemelés
Wolf gázkészülék szervíz
Wolf gázkazán hibák
Wolf kondenzációs kazán szerelő
Wolf kondenzációs kazán szervíz
Wolf kondenzációs kazán vélemény
Wolf kazán karbantartás ár
Wolf márkaszerviz
Wolf gázkazán hibakódok
Wolf kazán hibakód
Wolf szerviz hu
Wolf kondenzációs kazán karbantartás árak
Wolf cirkó szervíz
Wolf gázkazán szervíz
Wolf gázkazán karbantartás
Wolf karbantartás
Wolf kazán szerviz
Wolf kazán beüzemelés ára
Wolf kazán tisztítás
Wolf gázkazán beüzemelés
Wolf kazán hiba
Wolf kazán éves karbantartás
Wolf szervíz 0 24
Wolf kazán beüzemelő
Wolf kazán  hibakód
Wolf gázkazán szerelő
Wolf kazán beüzemelés
Wolf kazán szerelő
Wolf kazán beüzemelése
Wolf gázkazán javítás
Wolf hibakód
Wolf gázkazán hibakód
Wolf gázkazán beüzemelő
Wolf gázkazán hibakód
Wolf kazán hibakód

Wolf GÁZKAZÁN HIBAKÓDOK

Wolf kazánok meghibásodása esetén hibakód jelenik meg, mely segít a hibát felismerni, az okot meghatározni, illetve a hibát elhárítani. Néhány meghibásodás otthon is javítható ezeket lentebb ismertetjük, egyéb esetben szakembert kell hívni.

Néhány hibakód oka, magyarázata, illetve elhárítása.

1-es hibakód esetén az előremenő hőmérséklet túllépte a beállított legnagyobb kikapcsolási értéket, melynek oka a fűtési hőcserélő elkoszosodása. Ilyenkor a fűtési rendszer nyomásának, a szivattyúnak, és annak fokozat kapcsolójának ellenőrzése ajánlott. Majd a rendszer légtelenítése és a hőcserélő tisztítása.

Ha a 4-es hibakód jelentkezik, az égő bekapcsolásánál nincs láng. A gyújtóelektróda, a bekötő kábel, a gyújtótrafó, a gázcsatlakozás, a gázcsap, és a gáznyomás ellenőrzése orvosolhatja a problémát. Vagy elhárítható a zavarkioldó megnyomásával.

5-ös hibakódnál üzem közben (gyújtás után 15 másodpercen belül) kialszik a láng. Elhárítható a zavarkioldó megnyomásával.

6-os hibakód jelentkezésénél az előremenő vagy visszatérő hőmérséklete túllépte a beállított legmagasabb kapcsolási értékeket. Elhárítása a rendszer nyomásának ellenőrzésével, a rendszer légtelenítésével, vagy a szivattyú 2-esre vagy 3-asra állításával lehetséges.

7-es hibakód esetén a visszaáramló füstgázhőmérséklet túllépte a lekapcsolási határt. A hőcserélő és a kéményhuzat ellenőrzése ajánlott.

Ha 8-as hibakód jelentkezik, a füstgázcsappantyú nem kapcsol be, így hőigény esetén nem nyit a füstgázcsappantyú.

A 11-es hibakód a gyújtás előtti lángérzékelés hibája miatti lángvesztést jelenti. Ellenőrizze a lángőrt és kábelét, majd nyomja meg a zavarkioldót!

12-es hibakódot az előremenő hőérzékelő hibája okoz, magyarázata az előremenő hőérzékelő, vagy a bekötő kábel meghibásodása.

A 13-es (füstgáz visszaáramlás hőérzékelő hiba) és a 14-es (melegvíz hőérzékelő hiba) hibakód is az érzékelő, vagy a csatlakozó kábel meghibásodását jelzi, a márkaszervíz hívása szükséges.

15-ös hibakód esetén meghibásodott a külső hőérzékelő, vagy a bekötő kábel. Ellenőrizze őket!

Visszatérő hőérzékelő hibát jelent a 16-os hibakód, a külső hőérzékelő, vagy a bekötő kábel meghibásodott. Hívja márkaszervízét!

A 17-es hibakód akkor jelentkezik, ha a moduláló áram legalább 10 másodpercig cca. 15mA-rel eltér az előírttól, a moduláló áram hibáját jelzi. Elhárítás a zavarkioldó gomb megnyomásával.

A 20-as és 21-es hibakód az 1-es, valamint a 2-es kombinált gázszelep hibájára utal, a rendszer az égő leállítása után még 15 másodpercig lángot jelez, annak ellenére, hogy a gázszelep le van állítva. Mindkét esetben hívjon szakembert!

22-es hibakód léghiány esetén jelentkezik, ilyenkor a nyomáskapcsoló nem kapcsol be, megoldása a füstgáz rendszer ellenőrzése és a zavarkioldó megnyomása.

Ha nyomáskapcsoló nem kapcsol ki, mert a ventilátor nem áll le, a 23-as hibakódot jeleníti meg a rendszer, elhárítása a zavarkioldó lenyomásával történik.

A 24-es hibakód akkor jelentkezik, ha a gázégő ventilátora nem érte el az előszellőztetési fordulatszámot, megoldása a hibakioldó gomb lenyomása.

A 25-ös hibakód azt jelenti, hogy a füstgázventillátor nem az előírt fordulaton jár. Nyomja le a zavarkioldó gombot, ha nem használna, vizsgálja meg a füstgázelvezetést!

Ha a WWF melegvíz érzékelő meghibásodott, a 27-es hibakód jelentkezik, oka, hogy a szinttartály melegvíz érzékelő meghibásodott, szakember segítsége szükséges.

A 30-as hibakód kondenzációs falikazán CRC-hibát, a 31-es hibakód gázégő CRC-hibát jelenti. Mindkét üzemzavarnál az EEPROM-adatátvitel nem megfelelő. Kapcsolja ki- majd be a készüléket, ha nincs változás, hívja a márkaszervízt!

32-es hibakód jelentkezik, ha a 24 V-os egyenáramú rendszer feszültsége a megengedett tartományon kívül esik, pl. rövidzárlat esetén.

a 33-as kód CRC-hiba, hibás értékek, magyarázata a EEprom-adatátvitel „Masterreset”-jének üzemzavara.

A 34-es és 36-ös hibakód is CRC-hiba BCC hibát jelent, oka a hibás kódkártya. Megoldást a csere jelent.

Ha 35-ös hibakódot lát, BBC hiányzik, mert a kódkártya nem csatlakozik. Csatlakoztassa újra a megfelelő kódkártyát!

37-es hibakód: nem megfelelő BCC, oka: nem kompatibilis a kódkártya a szabályozó panellel. Elhárítás a megfelelő kódkártya újracsatlakoztatásával.

A 38-as (BCC érvénytelen) és a 39-es (BCC rendszerhiba) hibakód is a hibás kódkártya miatt keletkezik, megoldás szintén a csere.

40-es hibakód jelentkezik, ha áramlásőr nem kapcsol ki, vagy be vagy túl kicsi a nyomás a berendezésben. Ilyen esetben légtelenítsen!

41-es áramlásfigyelő hibakódról akkor beszélünk, ha a 2-es előremenő és az 1-es előremenő hőmérséklet kisebb, mint 12 K. Túl nagy hőmérséklet esetén. Változás. Amennyiben ezt tapasztalja, légtelenítse a rendszert s ellenőrizze a rendszer nyomását és a szivattyút!

42-es hibakód a kondenzvíz szivattyú hiba. Kondenzvízszivattyú meghibásodott, nincs hálózati áramellátás. Lefolyóvezeték eltömődött. Ha ez történik, hívja márkaszervízét!

45-ös hibakód az áramlásfigyelő szenzor hiba, meghibásodott a szenzor vagy a bekötő kábele, vagy rosszul van csatlakoztatva. Ilyenkor hívja márkaszervízét!

46-os hibakód a HMV áramlás- és hőmérséklet figyelő szenzor hibája, ilyen esetben meghibásodott a szenzor vagy a bekötő kábele, vagy rosszul van csatlakoztatva. Vegye fel a kapcsolatot a márkaszervízével!

50-ös hibakód, a kódkártya aktiválása; a kódkártyát még aktiválni kell. Nyomja meg 2x a zavarkioldó gombot!

52-es hibakód, a kódkártya aktiválása; a kódkártyát még aktiválni kell. Itt is az a teendő, hogy nyomja meg 2x a zavarkioldó gombot!

60-as hibakód, ebben az esetben az ionizációs áram leng, eldugult a szifon, vagy a füstgázelvezető rendszer, esetleg nagy szélvihar van. A feladata, hogy tisztítsa ki a szifont, ellenőrizze a füstgáz/levegő rendszert és ellenőrizze a lángőrt!

61-es hibakód, megszakadt az ionizációs áram. Ilyenkor rossz a gáz minősége, meghibásodott a lángőr, nagy szélvihar van. Ellenőrizni kell a lángőrt és a csatlakozó kábelt!

64-es hibakód, impulzusadó hiba Ekkor a szolármodul impulzusadója meghibásodott vagy nincs átáramlás a szolármodulon. Hívja márkaszervízét!

70-es hibakód, kerverőkör érzékelő hiba, ilyen esetben a keverőkör érzékelő vagy a vezeték meghibásodott. Márkaszervízét mindenképp hívnia kell!

71-es érzékelő hiba, a szolármodul tartályérzékelője vagy a keverőmodul E1 bemeneti többfunkciós érzékelője hibás. Ha ez bekövetkezik, márkaszervízét szükséges hívnia.

72-es hibakód, érzékelő hiba SM1 szolármodul visszatérő érzékelő vagy SM2 szolármodul E1 bemeneten csatlakoztatott érzékelő meghibásodott. Ilyenkor is hívja márkaszervízét!

73-es érzékelő hiba, amikor SM2 szolármodul E3 bemeneten csatlakoztatott érzékelő meghibásodott Hívja mindenképp márkaszervízét!

76-os hibakód, ha a tartályérzékelő meghibásodott: a tartályérzékelő vagy a vezeték meghibásodásakor is hívja márkaszervízét.

78-as hibakód, amikor a gyűjtőérzékelő meghibásodott. A keverőkör érzékelő vagy a vezeték meghibásodott. Feltétlenül szükséges hívnia a márkaszervízét!

79-es hibakód, érzékelő hiba. Az R1, R2, R3 kazán szabályozók E1 bemeneti többfunkciós érzékelője vagy a keverőmodul, a léptetőmód E2 többfunkciós érzékelője, vagy a szolármodul kollektor érzékelője hibásodott meg. Hívja márkaszervízét!

80-as hibakód, a külső érzékelő a tartozék szabályozón meghibásodott, a külső érzékelő vagy a tartozék szabályozó vezetéke meghibásodott. Márkaszervízétől kérjen segítséget!

81-es hibakód vagyis Eeprom hiba. Ekkor a tartozék szabályozó belső készülékhibája következett be. Márkaszervízétől kérjen részletes tájékoztatást a szükséges teendőkről.

82-es hibakód, az olajszint hiba. Ha az olajtartály üres, vagy az olajszint jeladó hibás, akkor hívja márkaszervízét!

91-es hibakód, eBus azonosító hiba, egyazon Bus cím többször kiadva jelenik meg. Hívja most is márkaszervízét!

97-es hibakód, ez nem más, mint a kerülő szivattyú hiba. Ilyen hibakor a keverőmodul kerülővezeték szivattyúja hibás. Hívja márkaszervízét!

98-es hibakód, R21 ellenállás dugó hiba, amikor az ellenállás dugó hibás vagy eltávolították. Ekkor is hívja márkaszervízét!

99-es hibakód, a kazán szabályozó rendszerhibája. Amikor a kazánszabályozón rendszerhiba lépett fel, ez esetben is hívni kell a márkaszervízet.

x.y. hibakód, az elektronikai modul hiba, vagyis hibás a szabályozó alaplap. Ilyenkor is elengedhetetlen a márkaszervízét értesíteni!

Abban az esetben, ha a LED folyamatosan pirosan világít. Ha az ionizációs vezeték rövidzárlata, vagy az ionizációs elektróda leföldel (pl. a burkolathoz ér). Ellenőrizni kell az ionizációs elektróda helyzetét és a bekötő kábelt. Ezen kívül ellenőrizze az égő elektródát, majd nyomja meg a hibakioldó gombot!