• Klímás kérdése van? Telepítést is szeretne?
 • Hívjon minket!+36 30 26 05 756
 • Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00 Szombat - Vasárnap: zárva

Bosch ea hibakód

Bosch Condens EA hibakód

Igénybejelentő űrlap

+36 (30) 260 57 56

Az EA hibakód a Bosch kazánok esetében gyakran előforduló hibajelző, amely sok tulajdonos számára okoz fejtörést. A hibakódok hasznosak lehetnek a hibák diagnosztizálásában és az esetleges javítások meghatározásában, de csak akkor, ha megfelelően értelmezzük őket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a Bosch kazánok EA hibakódját, annak lehetséges okait és azokat a lépéseket, amelyeket megtehetsz a probléma megoldásához.

Mi az EA hibakód?

Az EA hibakód egy általános hibajelző, amelyet a Bosch kazánoknál használnak. Ez a kód általában azt jelenti, hogy valamilyen hiba vagy probléma merült fel a kazán működésében, és a rendszer nem működik megfelelően.

Lehetséges okok az EA hibakódhoz:

 1. Szikra hiánya: Az EA hibakód egyik gyakori oka a szikra hiánya a kazánban. Ez a probléma általában azért fordul elő, mert a gyújtógyertya vagy a gyújtóelektród meghibásodott, vagy a gáznyomás nem megfelelő.

 2. Gázszivárgás: A gázszivárgás komoly veszélyt jelenthet, és az EA hibakód egyik lehetséges oka lehet. Ha a rendszer érzékeli a gáz szivárgását, azonnal leállítja a kazánt a biztonság érdekében.

 3. Kéményproblémák: Ha a kémény nem működik megfelelően, akkor az égéstermékek nem távoznak megfelelően a kazánból, és ez hibakódhoz vezethet. Lehetséges okok lehetnek a kémény elzáródása vagy a szellőzőrendszer problémái.

 4. Elektronikai hibák: Az EA hibakód egyéb okai közé tartozhatnak az elektronikai hibák, például a vezérlőpanel meghibásodása vagy az érzékelők problémái.

 5. Gázellátás problémái: Ha a gázellátás nem megfelelő, vagy a gáznyomás túl magas vagy túl alacsony, az EA hibakód megjelenhet.

Mit tehetünk az EA hibakód esetén?

Ha az EA hibakódot látjuk a Bosch kazán kijelzőjén, az első lépés az, hogy ellenőrizzük a kazán környezetét és a következő lépéseket tegyük meg:

 1. Ellenőrizze a gázellátást: Győződjön meg róla, hogy a gázszolgáltatás rendben van, és nincs gázszivárgás a közelben. Ha gázszivárgásra gyanakszik, azonnal hagyja el a helyiséget, és hívjon szakembert.

 2. Ellenőrizze a kéményt és a szellőzőrendszert: Győződjön meg arról, hogy a kémény nem elzáródott, és a szellőzőrendszer megfelelően működik. Ha szükséges, tisztítsa meg a kéményt vagy hívjon szakembert.

 3. Ellenőrizze a gyújtógyertyát és a gyújtóelektródot: Ha tudja, hogyan kell, ellenőrizze a gyújtógyertyát és a gyújtóelektródot. Ha valamelyik meghibásodott, cserélje ki.

 4. Hívjon szakembert: Ha nem tudja azonosítani a problémát, vagy ha az említett lépések nem oldják meg a hibakódot, hívjon szakembert. A kazánok javítását és karbantartását mindig képzett szakembernek kell végeznie.

Az EA hibakód jelzése komoly problémát jelezhet, és fontos, hogy azonnal intézkedjünk annak kijavítása érdekében. A kazánok biztonságos működtetése érdekében mindig tartsuk be a gyártó által ajánlott karbantartási és biztonsági intézkedéseket, és rendszeresen ellenőrizzük a berendezést, hogy megelőzzük a hibák kialakulását.